Hur fungerar kölistan?

Vi har ingen kölista där först till kvarn gäller. Vi tittar på listan och er beskrivning av er hund för att kunna få en bild av vilken individ som skulle fungera bäst i gruppen. Vi gör i stort sätt alltid urval på mentalitet och inte hundras. Vi måste också ta hänsyn till hundens storlek på grund av vårt tillstånd. Det är tyvärr svårare att ta in en väldigt stor hund på hunddagis på grund av de kvm den kräver i vårt tillstånd enligt lagar och förordningar (Jordbruksverket/Länsstyrelsen).

 

Vad krävs för att en hund ska kunna gå på dagis och få en plats?

Din hund bör tidigast vara runt året när den börjar hos oss. Det underlättar om den kan gå fint i koppel och är van vid att umgås med andra hundar. Träna gärna på att umgås lugnt med andra hundar och inte enbart lek.

Många hundar har svårt att koppla av i miljöer där det händer mycket, d.v.s där det är många retningar/intryck att hantera. Om din hund ska må bra på hunddagis bör den kunna vänja sig och kunna slappna av i vår miljö.

Din hund bör trivas med andra hundar och vara utan aggressioner i sociala sammanhang. Den behöver inte vilja leka hela tiden, men den måste trivas med att det finns andra hundar bredvid sig.

 

Är det dyrt att ha sin hund på hunddagis?

Hunddagis är inte subventionerade som förskolor för barn. Vi som arbetar här är mycket erfarna och har stor kompetens inom de flesta områden gällande hund. Vi har lagt och lägger mycket tid på att alltid utbilda och vidareutbilda oss inom branchen. Det gör att vi kan erbjuda en tjänst av kvalitet. Din hund får kärlek, promenader, personlig omvårdnad och relation till oss så att du kan gå till ditt arbete och vara trygg. Vi lägger vår själ i att ta hand om din hund på bästa sätt, varje veckodag från tidig morgon till kväll.

Så nej, det inte är dyrt. Företaget tjänar ca 20-25 %  av summan du betalar för din hunds dagisvistelse efter skatter, moms och alla kostnader är betalda.

 

Tar ni emot okastrerade hanar?

Könsdrift är naturligt och vi har inga krav på kastrering. Vi har alltid flera intakta hanar och tikar som går hos oss. Dock är det långt ifrån alla som mår bra och fungerar med de andra hundarna som okastrerade. Skälet är också helt naturligt. Det kommer och går löptikar (dom får stanna hemma under löpet). Det luktar så gott och skendräktiga tikar luktar också väldigt fint, enligt hanar. Kastrerade hundar luktar också spännande. Vissa hanar kan inte hantera dom känslorna och kan inte fokusera på annat än det. Ibland blir det också känslor av konkurrens och det vill vi inte att våra hundar ska träna sig i att vara i. Inte i någon av dessa känslor.

Kontentan är att långt i från alla hanar fungerar i en miljö som ett hunddagis utan att må dåligt, vara väldigt stressade samt fungera dåligt socialt med sina vänner på dagis. Man ska bara vara medveten om det, tänker vi.

Vi har som tidigare nämnts också intakta hanar som fungerar jättebra på hunddagis.

Du kan alltid ringa oss och berätta om din hund och ställa frågor.