Här får du svar på vanliga frågor och funderingar.

 

Tar ni emot valpar?

Javisst. Det är jättebra att börja tidigt med invänjning hos hundrisör. Vi erbjuder vårt populära valpintroduktionspaket till unga hundar.. Vi träffas 3 tillfällen där du får individuell utbildning i hur du ska sköta din hunds pälsvård. Vi vänjer och tränar valpen tillsammans på de olika momenten och du får med dig hemmaövningar. att träna på. Sista tillfället badas och klipps din valp. Allt arbete gör vi mjukt, tryggt och kärleksfullt. Det är en fantastisk investering i din valps framtida liv., gällande hantering, trygghet och pälsvård.

 

Ingår kloklippning?

Ja, men endast om din hund är helt bekväm med kloklippning. Väldigt många hundar är känsliga och rädda om sina ben och tassar. Många tycker att det är obehagligt när frisören klipper och hanterar benen, allra främst frambenen. Vi vill inte lägga på ytterligare ett stort obehag i form av kloklipp då det är viktigt att din hund mår så bra som möjligt när den är hos oss. Din hunds välmående går först när den är här.

 

Varför är pälsvården så viktigt då?

När man borstar en päls med mycket tovor i gör det väldigt ont. Det kan även ont på hunden när den rör sig beroende på var tovorna sitter. Smärtupplevelser i samband med hantering kring pälsvård och klippning skapar en förväntan på obehag vid hantering. Resultatet av en väldigt tovig päls kan bli att hunden är rädd och stressad vid hantering och pälsvård samt hos hundfrisören. I värsta fall kan det leda till agressivitet i dessa situationer på grund av rädsla.. En ovårdad päls kan tråkigt nog orsaka sekundära svårigheter i beteende samt hud som kan innebära lidande för hunden.

 

Trimmar (rycker) ni hundar?

Nej, vi trimmar inte trimraser. Vi klipper endast salongsklippningar med sax och maskin.

 

Får jag vara med? 

Ägaren är alltid med när man går valpintroduktionspaketet. Annars är man inte med när ens hund är här. Hunden blir då inte bunden till relationen med sin ägare och vi får chansen att utveckla en relation och få hunden så avslappnad och trygg det bara går med vårt arbetssätt. Dvs. mjukt, tryggt och kärleksfullt.

 

Är det dyrt att gå till hundfrisör?

Nej, det är inte dyrt. Frisörens lön är ca 20-25 %  av summan du betalar för din hunds bad och klippning efter skatter, moms och alla kostnader är betalda.

 

Vad gäller vid avbokning?

Avbokning av bokad tid måste ske senast 24 timmar innan din bokade tid. Om tiden inte avbokas eller avbokas senare än 24 timmar innan, debiteras fullt pris. Det innebär en förlorad inkomst och vi har då ingen chans att fylla den tiden. Vi är tacksamma om avbokning sker så långt innan din bokade tid som möjligt.